top of page
Untitled%2520design(14)_edited_edited.jp

Kluzsnik Anna vagyok.

Azok a családok, barátaim, akikkel már volt szerencsém együtt bölcsizni, Anna dadusként vagy egyszerűen Anna- bölcsiként ismernek.

Családi napközi vezetői és bébiszitter tanfolyamot, és a Meső-féle Gyermekágyas segítő tanfolyamot végeztem. Elvégeztem ugyan a Károli Gáspár Reformtus Egyetemen a magyar nyelv és irodalom szakot, de világossá vált, hogy más hivatás az, amiben megtaláltam magamat.

Tapasztalati úton tanultam a legtöbbet. 17 éves korom óta foglalkozom gyerekekkel. Alkalmi bébiszitterkedés mellett a Szarvas Campben csoportvezetőként, és később a Tovább Élni Egyesületnél, mint gondozó, segítő dolgoztam. Mindkettő nagyon közel áll a szívemhez máig is.

Szarvason a programszervezés és a csoportdinamika csínját- bínját tanulhattam. Az egyesületnél pedig sérült és halmozottan fogyatékos emberekkel, gyerekekkel kapcsolatban alakult ki bennem egy életre szóló kötődés.

9 évvel ezelőttig a családok saját otthonaiban vigyáztam gyerekekre újszülttől iskolás korosztályig, segítettem a tápszerezéstől kezdve a házi feladat írásáig bármiben. Igyekeztem segíteni a szülőknek a felmerülő fizikai, logisztikai- praktikus és lelki helyzetek megoldásában.

9 éve ugyanezt folytatom a saját lakásomban. Évek során 5 albérleten át vándorolt a lakásbölcsi. Mindig az aktuális lakást tettem otthonossá és befogadóvá több kisgyerek számára. Egy napon 2-3-4 kisgyerekre vigyáztam, általában 7-8 hónapos kortól óvodáskorig.

9 év után 2020-ban állandó helye lesz a bölcsinek, amit köszönhetek egy sorsszerű találkozásnak a Kacifánt bölcsi eddigi tulajdonosaival, barátaimmal, több szerencsés fordulatnak, és az engem körülvevők rengeteg biztatásának, segítségének. És annak, hogy nem adtam fel ezt az álmomat.

bottom of page