Kacifánt bölcsi. Családi bölcsőde szívvel, lélekkel.

Pár hely felszabadult a 2019/20-as nevelési évre, örömmel várjuk az új jelentkezőket! Kérünk olvasd végig az alábbi leírást, és amennyiben érdeklődnél, töltsd ki és küldd el a lap alján lévő jelentkezési formot!

Mit képviselünk?
Értő, szerető, elfogadó gondoskodást nyújtunk egy olyan életkorban, amikor egyrészt meg erős a ragaszkodás a szülőkhöz, másrészt már kezd kinyílni a világ. Minden és mindenki nagyon érdekes, kellenek az új ingerek, informaciók, de még jól esik minden 5 percben odabújni anyuhoz.

 

Mi a gyerekek pótanyukájaként megadjuk számukra a kellő biztonságot, és türelemmel, sok játékkal és mozgással megteremtjük nekik a lehetőséget saját személyiségük kibontakoztatására. A közösségben pedig egymástól tanulhatják meg az együttműködés alapvető szabályait.

 

Ki veheti igénybe?
Minden olyan kisfiú/kislány, aki legalább 15 hónapos, és a csatlakozáskor még nem töltötte be 3. életévét.

 

Milyen a csoportbeosztás?

A Kacifánt 2 nagy termében (45 m2 egy terem), 2 külön csoportban (kék csoport és piros csoport), de vegyes korösszetételben foglalkozunk a gyerekekkel. Mindkét csoportban maximum 10-10 gyermek lehet egy napon bent. A gyerekekkel mindkét csoportban 2-2 gondozó foglalkozik. A napi tennivalók lebonyolítását 1 dadus is segíti.

Milyen a nyitva tartásunk? 
Minden hétköznap 8:00 - 17:00 között vagyunk nyitva, és nem tartunk nyári szünetet. Az év folyamán nyáron 2 hétig (július utolsó és augusztus első hete), illetve Karácsony és Újév között tartunk zárva. Ezalatt elvégezzük a szükséges felújításokat, és nagytakarítást végzünk.

 

Hogyan néz ki a napi program? 
8:00-9:00 – Érkezés, szabad játék
9:00-9:30 – Reggeli
9:30-10:45 – közös mondókázás, éneklés (péntekenként Zenebuborék)
10:45-11:45– Amennyiben az idő engedi, levegőzés. Rossz idő (eső) esetén játék a játszóházban, illetve külön kis foglalkozás: torna, pacsmagolás. Közben tízórai: gyümölcs
11:45 - 12:00 - tisztálkodás
12:00 – 12:30 - ebéd
12:30-15:00 – csendespihenő
15:00-15:30 – uzsonna
15:30-17:00 a szülők érkezéséig szabad játék

 

Milyen foglalkozásokat tartunk?
Minden nap sokat éneklünk gitárkísérettel és, mondókázunk a gyerekekkel. Rendszeresen alkotunk az évszakokhoz igazodó anyagokkal, amelyeket a természetben gyűjtünk.

Keddenként és csütörtökönként délelőtt Kluzsnik Réka tart 30 perces gitáros-dalos foglalkozást a gyerekeknek. A foglalkozásnak nincs külön díja.
Szerdánként 10:00: Zenebuborék - zenés drámafoglalkozás Bisztricsány Lindával és Bóbitával, a tündérlánnyal. A foglalkozás a bölcsis havidíjban benne foglaltatik. 

Hétfőn és szerdán délutánonként (a bölcsődés uzsonna idő utáni időszakban) különféle gyermekfoglalkozásokat tartunk, amelyekre szeretettel várjuk bölcsiseinket is. Ezen foglalkozások fizetősek, olvasd el kínálatunkat a Foglalkozások menüpontban!

 

Ki foglalkozik a gyerekekkel? 
A bölcsisekkel két csoportban 2-2 gondozó foglalkozik. A Kacifánt 4 fős személyzete: Szilvi, Réka, Brigi és Zsuzska  foglalkoznak a gyerekekkel, akik mindannyian nagy tapasztalattal rendelkeznek, szívvel-lélekkel végzik munkájukat. A csapat mindent megtesz azért, hogy a kicsik egészségesen fejlődjenek és jól érezzék magukat a Kacifántban egész nap. 

 

Mit esznek és isznak a gyerekek? 
Napi 4szeri étkezést biztosítunk.
Reggeli, tízórai, uzsonna - sok friss zöldség és gyümölcs, friss péksütemény, vagy zabkása, és tea.
Ebéd -Egészségkonyhától rendelünk, a bölcsis életkorú gyermekeknek megfelelő minőségű és összetételű ételeket. 

 

Hogyan mennek le a gyerekek a levegőre, ott hogyan vigyáznak rájuk? 
A közeli Múzeumkert és Károlyi kert a két bázisunk. A picik babakocsikban, háti hordozókban utaznak, a nagyok pedig a babakocsik szélét, és a gondozók kezét fogva sétálnak. Mindenki megkülönböztető ruházatot kap, hogy feltűnő legyen.

 

Hogy néz ki a csendes pihenő?

A Kacifánt két nagy termében faltól falig vastag padlószőnyeg van. Erre terített jógamatracokon, pokróccal, saját párnával, alvós állatkával, alszanak a gyerekek. A csendes pihenő 2 - 2,5 óra. Erre az időre spalettákkal sötétítünk be, és jelen vagyunk mindaddig, míg minden gyerek el nem alszik. 

 

Milyen ünnepeink vannak?

Számunkra fontos, hogy közösséget alkossunk a családokkal, ezért a gyerekek számára legfontosabb ünnepeket az egész család velünk ünnepelheti. Ezek a Karácsony, Farsang,  és a Ballagás. A Húsvétról és Anyák napjáról saját készítésű ajándékokkal emlékezünk meg. A Mikulás is minden évben hagy az ablakban ajándékot a kicsiknek. A gyerekeket születésnapjukon tortával, énekléssel köszöntjük.

 

Hogyan működik a beszoktatás? 
Azoknak, akik rendszeresen járnak a gyerekekkel a játszóházba, és a gyerekek ismerik a helyet, várhatóan könnyebb dolguk lesz. Minden esetre azt javasoljuk, hogy egyedi megbeszélés alapján kezdjük meg a beszoktatást Az itt alvást a 2. vagy 3. hétre érdemes beütemezni.

 

Mit kell hozni a bölcsibe? 
Minden gyermeknek saját jele és polca van a bölcsiben. Egy textilzsákban hozni kell váltóruhát, benti cipőt, kispárnát az alváshoz, pelenkát igény szerint, és minden hónapban 1 csomag popsitörlő kendőt. Ha a gyermek igényli, be lehet hozni saját állatkát, cumit, poharat, cumisüveget, rongyit.

 

Érdeklődtök? Szeretnétek minket meglátogatni?

Pár hely felszabadult erre a tanévre, szívesen fogadjuk a jelentkezőket, akár azonnali kezdéssel! Jelentkezz be az alábbi form kitöltésével, és gyertek el gyermekeddel a Kacifántba egy kis terepszemlére!

 

 

 

 

Hivatalos megnevezés: Manófalva Montessori Családi Napközi. Üzemeltető: Kacifánt Nonprofit Kft.
Adószám: 24295949-1-42

© 2016 by Kacifánt Nonprofit Kft.  Proudly created with Wix.com

Telefon:

0+36 1 266 0616

Cím: 

1088 Budapest, Bródy Sándor u. 2. I. em. 7.