top of page

Táncoló talpak

Balett óvodásoknak Kiss Boglárka balettoktatóval

Hétfőnként

16:30h-tól kezdő

17:15h-tól haladó

A könnyed és vidám gyakorlatok során kifejlődik a gyerekekben a zene és a tánc szeretete. Ezek a foglalkozások lehetőséget adnak nekik arra, hogy a felesleges energiáikat kimozogják, és közben újat tanuljanak. Itt nem az az elsődleges cél, hogy balerinákat illetve balett táncosokat képezzünk, hanem mivel minden tánc alapja a balett, így egy alapozást adjunk a későbbi bármilyen tánctanuláshoz.

Mit hozz magaddal: a nyílt órára kényelmes cica nadrágot, pólót, zoknit. Ha van balettcipő, azt is érdemes magatokkal hozni.

Kiss Boglárka, balett táncos és oktató

Gyerekkoromtól kezdve központi szerepet játszott életemben a tánc, illetve a mozgás szeretete. Többféle műfajjal megismerkedtem, úgymint a klasszikus balett, az amerikai sztepp, a társastánc, a jazztánc, a kortárstánc és a moderntánc.

A Földi Béla által vezetett Elit képzés elvégzése után lehetőségem nyílt gyakornokként együtt dolgozni különböző táncegyüttesekkel: Budapest Táncszínház, Inversedance, PR-Evolution Dance Company.

 

A tanítást a szakma elengedhetetlen részének érzem, fontosnak tartom, hogy amit megtanultunk, tovább is tudjuk adni a következő generációknak.

A gyerekekkel való munka során célom a táncnak és a mozgásnak a megszerettetése a kicsikkel, az önkifejezés fejlesztése, az együttműködési készségek gyakorlása. Mindezt játékos formában, nevetve, könnyedén. A folyamatos gyakorlás eredményeként fejlődik a gyerekek testtudatossága, mozgáskoordinációja, egyensúlyérzéke, izomzata és annak rugalmassága.

 

„Tánc közben az lehetsz, ami csak akarsz lenni abban a pillanatban!”

bottom of page